Imaginile video clare in scenarii cu lumina scazuta sunt o necesitate pentru multe instalatii de securitate. Avand o abundenta de optiuni pe piata, totusi, poate fi greu sa ne dam seama ce tip de tehnologie sa folosim. Noi dezvaluim misterul tehnologiei cu lumina slaba si iti oferim informatii practice care te ajuta sa ai vizibilitate mai mare in cazul supravegherii nocturne.
LED-uri cu infrarosu
Atunci cand accesibilitatea si flexibilitatea sunt esentiale, iluminarea in infrarosu (IR) este o optiune rentabila pentru supravegherea nocturna. O camera cu Diode cu Emisie de Lumina IR (LED-uri) incorporate capteaza o imagine atunci cand nu exista lumina deloc si este cea mai buna optiune pentru distante scurte.
Camerele IR produc imagini alb-negru odata ce lumina atinge un nivel scazut de iluminare; aproximativ 90% dintre camerele cu lumina slaba de pe piata folosesc un filtru de taiere IR (numit si „zi/noapte adevarata”). Filtrul este conceput sa treaca pe modul nocturn atunci cand camera detecteaza o lumina insuficienta si nu mai poate oferi imagini color.
Poti, astfel, sa modifici pragul la care camera schimba culoarea in alb si negru. Camera noastra IR standard ePoE 4MP (N45CL5Z) este unul dintre produsele care se vand cel mai bine, cu un obiectiv CMOS de 1/3”.
Un dezavantaj al LED-urilor IR este ca paianjenii isi construiesc deseori panze in jurul acestor camere, care devin astfel locul lor preferat pentru a prinde insectele atrase de lumina emisa de LED-uri. Asta poate deveni o problema, deoarece panzele de paianjen pot micsora vizibilitatea, iar paianjenii pot declansa o alerta falsa de detectare a miscarii. Un alt dezavantaj al LED-urilor IR este reflectarea ploii, care face dificila obtinerea unui videoclip clar pe vreme rea.
Starlight
Pentru un mediu in care exista un anumit grad de iluminare, gasirea unei camere care sa redea videoclipuri utile nu va fi o problema. Provocarea este atunci cand nu exista lumina deloc. Pentru a o combate, portofoliul nostru cuprinde trei tipuri de tehnologie Starlight, fiecare cu niveluri diferite de sensibilitate la lumina.
Sensibilitatea la lumina este definita de lux, o unitate de masurare a iluminarii. Pentru a-ti oferi o comparatie, lumina zilei este de 10.000 lucsi, in timp ce luna plina are 0,1 lucsi. Un sfert de luna emite 0,01 lucsi, iar un cer fara luna este luminat de 0,001 lucsi.
Basic Starlight, optiunea noastra Starlight cea mai eficienta din punct de vedere al costurilor, ofera performante bune la lumina scazuta, cu o iluminare de pana la 0,008-0,009 lucsi. Optiunea Starlight are - asa cum arata si numele (Lumina Stelelor)- performanta la lumina scazuta, cu o iluminare de pana la 0,005-0,007 lucsi.
Starlight + are cele mai bune performante pentru lumina scazuta din suita de produse Starlight: iluminare de 0,004 lucsi sau mai mica. Este excelenta pentru medii foarte intunecate, zone care nu sunt bine iluminate si care nu au iluminare ambientala. Camera ePoE 4MP Starlight + (N45DM62), cu un senzor CMOS de 1 / 1,8”, ofera o imagine cu o luminozitate de doua ori mai mare decat camera IR standard de 4MP mentionata mai sus.
Culoare pe timp de noapte
Dupa cum indica si numele (Culoare pe Timp de Noapte), camerele Night Color ofera imagini color detaliate si contrast superior pe timp de noapte. Imaginile sunt potrivite pentru investigatii criminalistice si sunt cea mai buna solutie in medii cu aproximativ 1 lux de iluminare ambientala, cum ar fi farurile.
Camerele Night Color functioneaza bine la distante medii sau lungi, cum ar fi locatiile rezidentiale, parcarile, vitrinele si docurile de incarcare. Dupa cum poti vedea in imaginile de mai jos, camera noastra ePoE 4MP Night Color (N45EM63) ofera o vizibilitate mai mare, capturand culoarea in zone intunecate, in timp ce alte camera ofera imagini alb - negru.
Camere cu lumina alba de noapte
Uneori nu vrei ca sistemul tau de securitate sa fie un secret. Camerele cu LED-uri cu lumina alba emit lumina pentru a forma imagini color in zone intunecate. Lumina alba are beneficiul suplimentar de a fi un factor de descurajare vizuala si de a oferi siguranta iluminarii.
Noua noastra tehnologie de culoare alba Night Color ofera detalii in culori stralucitoare. Camera ePoE de 4MP (N45EJ62) are incorporate LED-uri cu lumina alba. Cu o distanta de iluminare de pana la 20 metri, camera poate gestiona mai bine subiecte indepartate comparativ cu alte camere cu lumina slaba.
Este ideala in locuri cu aproape nicio lumina, cum ar fi santierele noi si zonele impadurite. Iluminarea inteligenta permite camerei sa activeze automat LED-urile atunci cand nivelurile de lumina ambientala scad. Camera regleaza si timpul de expunere si intensitatea LED-urilor pentru a preveni supraexpunerea imaginii. In plus, procesarea avansata a imaginii reduce zgomotul si frotiurile.
Multe optiuni
Portofoliul nostru bogat in solutii pentru iluminarea slaba permite instalatorilor si utilizatorilor sa aleaga dintr-o varietate de optiuni pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor. Indiferent ca ea este o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor, cu imagini clare alb-negru sau o tehnologie avansata care permite imagini color, camerele noastre se asigura ca nimeni nu ramane in intuneric!
Afla mai multe despre tehnologia noastra cu lumina slaba aici.
Instalarea unui sistem de supraveghere reprezinta cea mai buna solutie pentru protejarea unei proprietati. Aceste echipamente ofera un plus de siguranta si securitate, de aceea sunt tot mai des intalnite in majoritatea spatiilor, fie ele industriale, comerciale sau rezidentiale. Oamenii vor sa monitorizeze in permanenta ceea ce se intampla in interior, insa in ultima vreme atentia se indreapta si spre anumite tipuri de camere de supraveghere de exterior, intrucat un sistem complet permite o analiza eficienta asupra oricarei zone. Totusi, o supraveghere de ansamblu inseamna o investitie considerabila, de aceea trebuie sa te informezi in prealabil ca sa te asiguri ca achizitionezi cele mai bune echipamente de exterior. Mediul in care vor functiona aceste produse influenteaza sistemul ales, dar exista si multe alte caracteristici de care trebuie sa tii cont pentu o selectie optima. Descopera mai departe cateva aspecte esentiale despre aceste modele de camere video.
Nevoia de siguranta este un aspect de care tot mai multi proprietari incep sa se preocupe. Fie ca vorbim despre locuinta personala sau locul de munca, supravegherea iti ofera un control asupra perimetrului acoperit. Camerele video stau, de cateva zeci de ani, la baza sistemului de supraveghere si se adapteaza de fiecare data cand este implementata o noua tehnologie. Pentru verificarea copiilor, atunci cand lipsesti de acasa, pentru a descoperi circumstantele in care s-a produs un accident rutier pe strada ta sau pentru a identifica un hot care a patruns in incinta, un sistem de supraveghere este invesitia potrivita. Integrarea acestor echipamente de securitate in casa ta are o serie de avantaje si dezavantaje. Tine cont de acestea pentru a alege modelele potrivite nevoilor tale.
Descurajeaza criminalitatea
Simpla vedere a unei camere video care acopera caile principale de acces in curte sau intr-o cladire pune pe ganduri majoritatea potentialilor infractori. Cei mai multi hoti cunosc evolutia tehnologiei si stiu ca pot fi identificati, daca intra in raza de actiune a camerei de supraveghere. Asadar, instalarea unei camere la vedere este un mesaj pentru hoti, ca sunt sub supraveghere. Acesta este si motivul pentru care echipamentele exterioare sunt montate la o inaltime considerabila, pentru a fi vizibile din orice unghi si a descuraja, din fasa, orice tentativa de patrundere prin efractie. O camera de supraveghere a curtii trebuie pozitionata de asa maniera incat sa capteze inclusiv numarul de inmatriculare al masinii din fata portii sau chipul persoanelor care intra fara permisiune. Cu cat este mai mare calitatea echipamentelor, cu atat vor fi mai bune imaginile video si foto. Ideal este sa distingi chipul clar al unei persoane aflate in raza de actiune a camerei.
Atat sistemele video analog CCTV cat si cele video IP gestioneaza echipamente si imagini de supraveghere video. Echipamentele analogice sunt prezente de mai bine de treizeci de ani in piata sistemelor de supraveghere. Le intalnesti si in filmele politiste sau de actiune din anii 80-90, cand pe monitor era prezentata o silueta, iar superiorul ii cerea tehnicianului sa apropie imaginea deja pixelata. Pe masura ce apropia, chipul persoanei devenea din ce in ce mai clar. Ei bine, aceasta este o utopie. In realitate, detaliul marit al unei imagini devine si mai neclar si mai pixelat. Era doar spectacol TV. Abia dupa ce au aparut sistemele video IP a fost posibil un zoom clar pe detalii din captura video, motiv pentru care multi au migrat catre aceasta tehnologie, datorita calitatii si claritatii superioare a imaginilor. Intre timp, insa, tehnologia analog s-a consolidat. Au aparut camere video si imagini de foarte buna calitate, in format HD, astfel incat inlocuirea unui sistem analogic nu se mai impune de la sine.
Cum functioneaza sistemul analog HD
Comparatia sistemelor de supraveghere video: NVR vs DVR
Comparația sistemelor de supraveghere video: NVR vs DVR
Ce este un sistem de supraveghere
Ce rol au sistemele DVR și NVR în cadrul unui kit de supraveghere
Ce este un NRV și cum funcționează
Ce este un NVR
Cum funcționează un NVR
Ce este un DVR și cum funcționează
Ce este un DVR
Cum funcționează un DVR
Asemănări între NVR și DVR
Diferențe între NVR și DVR
Ce să alegi între NVR și DVR
Sistemul de supraveghere este varianta ideală pentru o protecție sporită, fie că vorbim de siguranța personală, fie că ne concentrăm atenția asupra bunurilor de valoare. În prezent, camerele de supraveghere video se folosesc în numeroase contexte și, din rațiuni diverse, oamenii își doresc să folosească echipamente performante pentru orice spațiu. Una dintre componentele principale ale kitului de supraveghere este înregistratorul video, „creierul” întregului sistem și cel care îți garantează securitatea video. În funcție de tehnologia preferată, utilizatorii au la dispoziție două tipuri de unitate centrală–NVR și DVR–despre care vom vorbi mai departe pentru a afla care dintre ele este mai potrivită pentru instalarea unui sistem video.
Înainte de a descoperi mai multe despre înregistratorul digital, este important să știm ce reprezintă sistemul de supraveghere video și audio. Mai precis, este vorba despre o televiziune cu circuit închis–CCTV–care folosește camerele video pentru a transmite semnal către un anumit loc, pe un set limitat de monitoare. De regulă, un astfel de sistem include diverse componente–camerele de supraveghere, serverul, mediul de stocare, monitorul, cablurile care fac legătura între camere și server și alimentatoarele ce le conectează la energia electrică. În funcție de echipamentele folosite, sistemul de supraveghere poate fi analogic sau digital. Din totalitatea accesoriilor utilizate pentru kit, serverul este cel care îmbină siguranța și accesibilitatea cu acuratețea imaginilor și monitorizarea evenimentelor în timp real.
Siguranta si securitatea casei sunt esentiale pentru orice proprietar de imobil care isi doreste o locuinta protejata permanent. In ultimii ani, tehnologia a avansat extrem de mult, astfel ca exista numeroase echipamente concepute pentru a preveni furturile din locuinte sau alte incidente nedorite.
Sistemul de supraveghe reprezinta cea mai simpla modalitate de-a proteja orice spatiu. Este utilizat la scara larga pentru monitorizarea in interior si exterior, in locuinte private, parcuri, societati comerciale, terenuri, institutii si zone publice. Primul sistem de acest tip a fost conceput in anul 1942, in Germania, si avea drept scop observarea modului de lansare a rachetelor balistice. Tehnologia a inceput sa fie utilizata frecvent din 1970, odata cu aparitia VCR, care a permis inregistrarea si stergerea datelor, nu doar monitorizarea continua. Ulterior, in 1990, a aparut multiplexarea digitala, prin care mai multe camere de vedere puteau inregistra simultan, dar si la intervale de timp sau la detectarea miscarii. Ca urmare a evolutiei constante, astazi un sistem de supraveghere poate urmari foarte usor orice miscare din interiorul sau exteriorul unei poprietati. Dispozitivele sunt extrem de performante, iar multitudinea de optiuni este impresionanta. Totusi, probabilitatea unei alegeri gresite este mare, de aceea avem pentru tine cateva sugestii de care trebuie sa tii cont la montarea unui astfel de sistem.
Orice locuinta moderna si confortabila presupune o amenajare speciala, atat in ceea ce priveste cladirea in sine, cat si spatiul din jurul ei. O atentie sporita trebuie acordata portilor deoarece aceste elemente sunt importante pentru siguranta, securitatea si intimitatea ta si a familiei tale. Daca vrei sa-ti transformi curtea intr-un loc primitor si sa atingi potentialul maxim de confort, este necesar sa instalezi un sistem de automatizare pentru porti.
Protejarea spatiilor comerciale este esentiala pentru limitarea infractiunilor si mentinerea tuturor bunurilor si a persoanelor in conditii de maxima siguranta. O simpla analiza de risc poate evalua foarte usor vulnerabilitatile din astfel de locatii, ca sa fie identificate cele mai bune solutii pentru diminuarea posibilelor riscuri. Responsabilitatea proprietarilor este uriasa, mai ales ca si prevederile legale ii obliga sa-si asigure si sa protejeze spatiile impotriva tuturor pericolelor ce pot afecta buna desfasurare a activitatilor profesionale. Daca detii un spatiu comercial – magazin, farmacie, supermarket, etc., iata ce metode de securizare poti sa abordezi pentru a avea totul sub control:
Sisteme de alarma: tipuri, senzori, sfaturi de cumparare
Care sunt componentele unui sistem de alarma
Senzorii utilizati in sistemele de alarma
Sfaturi de cumparare sisteme de alarma
Sistemele de alarma au devenit tot mai populare in ultimii ani printre proprietarii de locuinte, societati comerciale si institutii publice. Oamenii doresc sa adauge un plus de securitate spatiilor private, protejandu-le impotriva potentialilor infractori, astfel ca opteaza pentru instalarea unor sisteme de alarma moderne care sa-i avertizeze cand au loc eventuale atacuri din exterior. Daca te numeri printre cei care vor mai multa siguranta si securitate, este indicat sa-ti indrepti atentia spre echipamente de calitate, care sa asigure o eficienta sporita. Oferta de pe piata este extrem de diversificata si s-ar putea sa intampini unele dificultati in alegerea modelelor corespunzatoare pentru imobilul tau. De aceea, prin articolul de mai jos, iti prezentam cateva dintre caracteristicile esentiale ale sistemelor de securitate, ca sa te ajutam sa iei cea mai buna decizie de cumparare.
Un sistem de alarma, denumit si sistem antiefractie sau antifurt, reprezinta un set de dispozitive interconectate prin intermediul carora poate fi detectata si semnalata prezenta anumitor persoane ori a unor evenimente nedorite. Scopul principal al acestui sistem este de a proteja o locatie impotriva intrusilor si de-a alerta totodata proprietarul si/sau dispeceratul de orice incalcare a zonelor private.